Vol dir això que un poble que no canta ja és ben mort?
He passat un guster d'assistir avui vespre al Centre de dia d'Esporles, fent-me present en una de les activitats emmarcades dins la celebració dels 50 Anys de la Nova Cançó.
He seguit de prop la conferència il·lustradora “Història visual i acústica de la represa de la cançó catalana, des de 1959", a càrrec del bon mestre Tomeu Mestre Balutxo.
L'assistència nombrosa de gent interessada en el tema ha permès de fer-hi sucoses aportacions, per part d'un Tomeu Mestre que en sap un raig, d'aquest assumpte i de tants d'altres que mantenen relació directa o indirecta amb la cultura catalana, amb la identitat catalana, amb la nació catalana.
Així com aquesta nit ha estat a Esporles, se'n preveu la repetició dia 16 d'octubre a Búger, dia 5 de novembre a Binissalem i dia 24 de novembre a Muro.
S'ho paga reviure-hi experiències político-literario-musicals de temps passats, si més no per veure-hi certes incidències en els temps actuals i algunes repercussions possibles en els temps que vindran.
Per mostra, un botó petit d'aquest acte organitzat per l'Obra Cultural Balear, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Esporles i el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada