dimarts, 6 d’octubre del 2009

La mar de llengües envolten la mar Mediterrània


Si hom entra dins la web de Linguamón – Casa de les Llengües, entre molts d'altres assumptes, s'adona que la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa aixopluga durant una mesada llarga l'exposició itinerant “La mar de llengües. Parlar a la Mediterrània”.

Exposició interessant, pel que presenta davant la vista i l'oïda visitants, esdevé una mostra que permet observar la Mar Mediterrània des d'una òptica no gaire habitual: les nombroses, diverses i riques llengües que es parlen, escriuen i canten al seu voltant!

L'any 2008 l'exposició recorregué ciutats d'arreu dels Països Catalans: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Palma...
Arran de l'èxit de visitants i l'interès que va despertar, Linguamón produí una nova exposició, més compacta i adaptable, que permet d'arribar més fàcilment a tot Catalunya i als territoris de parla catalana.

Enguany es preveu d'instal·lar-la, entre d'altres indrets, a Menorca aquest mateix mes d'octubre, a Eivissa pel mes de novembre i a Formentera pel mes de desembre de 2009; tot contribuint a fomentar que altres municipis illencs s'animin també a sol·licitar-ne el muntatge.

Entre els materials que acompanyen l'exposició, hi ha tot un seguit de propostes educatives que ajuden a treballar els continguts a les escoles i contribueixen a enriquir la visita.