dissabte, 4 d’abril del 2015

IV Diada Cultural d'Amics del Seminari (1): orgue de la capella restaurat

Dissabte, 9 de maig de 2015, és prevista la celebració de la IV Jornada Cultural organitzada pels Amics del Seminari.

La primera fou feta a Manacor, en homenatge a mossèn Antoni M. Alcover. La segona, a Petra, en record de fra Juníper Serra. La tercera, a Pollença, fent memòria de mossèn Miquel Costa i Llobera. I aquesta quarta Jornada Cultural es preveu de celebrar-la a les mateixes instal·lacions del Seminari Diocesà, a la barriada palmesana del Viver.

Davant l'estat lamentable en què es trobava l'orgue de la capella del Seminari, que tant de servei va prestar durant dècades, però que, des de fa molt de temps, s'ha anat deteriorant a les totes, per la manca del manteniment acurat que precisa, una de les iniciatives llançades des del primer moment pels Amics del Seminari fou envestir amb la seva restauració.

No ha resultat gens fàcil. De bon començament, es va pensar en l'orguener i organista campaneter, Amic del Seminari, en Pere Miquel Reynés i Florit, qui s'hi va posar de valent i, d'aquesta manera, amb moltes hores, dies, setmanes i mesos de dedicació, a la fi se n'ha pogut fer la prova primera.

L'1 d'abril de 2015, gràcies a la labor desplegada pels Amics del Seminari, amb la col·laboració entusiasta de l'orguener campaneter, PERE MIQUEL REYNÉS I FLORIT, es va poder comprovar que, efectivament, la restauració d'un orgue tan emblemàtic per a generacions d'estudiants havia quedat completada.

Bona prova en són les imatges i els sons que es reprodueixen just suquinetes: