dijous, 12 de setembre del 2013

Sona la música catalana, i viu el país sencer!

L'Onze de Setembre de Dos Mil Tretze no podrà ser mai recordat com un dia qualsevol, dins la història dels Països Catalans.

Al Principat de Catalunya s'ha duit a terme la manifestació més extensa (400 quilòmetres de recorregut) i més nombrosa (1.600.000 persones) que s'hagi fet mai a cap altre indret del Planeta Terra. Enhorabona a la gent principatina, que, com s'ha vist clar, en sap molt, d'organitzar-se i d'organitzar esdeveniments d'aquest nivell tan alt!

Els que hem hagut de seguir la Via Catalana cap a la independència, a través de mitjans de comunicació tan excel·lents com TV3-3/24, tot i que no ens hem pogut fer presents físicament al Principat, des de Mallorca estant ens hi hem identificat plenament, hi hem donat tot el nostre suport, i n'hem compartit l'enveja sana d'un poble que sap lluitar, amb eficiència, per aconseguir els objectius que s'ha marcat: esdevenir un nou estat europeu, com més aviat millor!

M'he sentit especialment emocionat quan he pogut veure que, a la plaça de Catalunya, a Barcelona, apareixien damunt de l'escenari els membres del Cor Jove i de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, interpretant-hi quatre peces magnífiques, sota la direcció admirable del mestre Esteve Nabona: El cant dels ocells, l'Himne a la joia, la Senyera i els Segadors! Fantàstic!

M'he fixat, també, que tothom qui es trobava damunt de l'escenari lluïa a les totes el floc quadribarrat dels Enllaçats pel català damunt del pit! Signes inequívocs de la catalanitat que s'escampa, també, des de l'illa de Mallorca, on han sorgit les iniciatives i romanen mantengudes per gent tan tossuda i infatigable com la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, na Magdalena González i Crespí.

Tot i que no la hi he arribat a veure per TV, damunt l'escenari, segur que ha seguit de ben a prop qualsevol detall de la cerimònia, per tal que sortís així de bé com ha sortit tot.

Enhorabona al director Esteve Nabona i a la presidenta Magda González, per haver aconseguit fer visible als ulls i audible a l'oïda de tantíssima gent d'arreu del món, el llaç, el nom i els sons d'un Cor Jove i una Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que, amb les seves músiques, contribueixen tan activament a enllaçar els territoris, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer!

Per molts d'anys!
Visca Catalunya, lliure i sobirana!