dilluns, 27 de gener del 2014

Carod-Rovira, a Capdepera: el protestantisme als Països Catalans

Els dies 24 i 25 de gener de 2014 es fan a Capdepera unes jornades d'estudis locals que centren el debat en el paper del protestantisme dins la història de Mallorca i arreu dels Països Catalans.

No hi pot faltar l'aportació que hi fa al debat gabellí Carod-Rovira i el metodisme, a unes jornades locals on Capdepera recupera la memòria de la comunitat metodista.

Commemorant el 75è aniversari de la mort de Bartomeu Alou, es publica el llibre El metodisme a Capdepera. 75è aniversari de la mort de Bartomeu Alou., editat per Cap Vermell, de 454 pàgines, i que compta amb articles dels investigadors més prestigiosos sobre aquest tema.

Les Jornades d'Estudis Locals de 2014 analitzen el paper de l'església metodista, quan Capdepera s'esdevé la capital dels protestants a Mallorca.

Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, coordina el projecte “El protestantisme als Països Catalans. Una història subterrània”. La seva presència i les seves aportacions resulten força enriquidores.

A l'espera que torni a comparèixer properament a Mallorca, amb motiu de la presentació en públic del seu llibre “2014”, a l'Estudi General Lul·lià el 6 de febrer de 2014, editat a Lleida per Pagès editors.