dissabte, 18 de gener del 2014

L'any 2007 Carod-Rovira proclama: “2014. Que parli el poble català!”

Sembla mentida que l'any 2007, quan gairebé ningú no en parla, aparegui qualcú tan clarivident que anunciï per a l'any 2014: “Que parli el poble català!

Avançant-se als esdeveniments que s'estan vivint al Principat de Catalunya -hores d'ara ja tenim consulta, tenim data, tenim pregunta-, l'autor de Cambrils obre camí a la ciutadania i explica, 7 anys enrere, les diverses raons per la independència de Catalunya, alhora que el procediment més adient per convertir-la en un estat lliure i sobirà, amb seient propi a l'ONU.

Amb això, com cap altre personatge públic -arribant a superar l'alçada del mateix Lluís Maria Xirinacs i Damians?- Josep-Lluís Carod-Rovira contribueix sens dubte a fer prendre consciència al poble català que el futur millor passa per la sobirania nacional, la manera millor d'aconseguir més benestar i més progrés, per vies genuïnament democràtiques.

Pel mes de maig de 2008, de Raval Edicions SLU, Mina, l'arquer fa la primera edició de “2014. Que parli el poble català”, a Barcelona.

Cinc anys i mig més tard, el 12 de desembre de 2013, el mateix dia en què s'anuncia la data i la pregunta per a la Consulta, Pagès editors torna a publicar-lo. Aquesta vegada, a Lleida.

Amb el “2014”, l'actual director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra, guanyador del premi Octubre de Narrativa 2012 amb La passió italiana, ex vicepresident de la Universitat Catalana d'Estiu, ex vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, ex president d'ERC, ex diputat al Parlament de Catalunya...- marca clar i català el full de ruta d'un poble que vol fer camí cap a la seva llibertat!

Tant de bo que entre les presentacions públiques que se'n facin, d'aquest llibre “2014”, qualcuna se n'arribi a fer a algun racó de les Illes Balears i Pitiüses.

Em consta que no és poca la gent illenca que desitja veure, saludar i escoltar -abans de llegir-ne el contengut- l'autor d'un llibre com aquest. Si més no per a mi mateix, s'està convertint en “la bíblia de l'independentisme català” per al segle XXI.

També em consta que el bon amic i company de lluites patriòtiques catalanes, Josep-Lluís Carod-Rovira, sempre s'ha manifestat públicament com a polític favorable a la construcció de la nació catalana sencera, als Països Catalans...