dimarts, 6 de gener del 2009

La maquinària terrorista de l'exèrcit israelià

Josep Juárez, amb la seva clarividència característica, destria allò que ens cal fer davant l'activitat terrorífica que desplega l'exèrcit d'Israel contra la Franja de Gaza en aquests dies:

No podem romandre passius -manifesta en Pep Juárez- davant el crim contra la humanitat que durant aquests dies, i una vegada més, s'està perpetrant al territori palestí de Gaza, per part de la enorme, moderna i ben equipada maquinària terrorista de l'exèrcit d'Israel.

La conducta de la majoria dels governants de l'anomenat món occidental i les dictadures feudals dels països àrabs, va des del recolzament actiu cap al terrorisme sionista en alguns casos (com l'ONU, l'administració nord-americana, en estat terminal, i la presidència txeca de la UE, entre d'altres), fins als silencis còmplices (el més cridaner de tots, el de Barak Obama).

Aquesta conducta, que activa o passivament es situa a favor dels assassins, contrasta amb les massives i quotidianes mobilitzacions populars de suport al poble palestí que, malgrat la informació esbiaixada i mentidera de molts mitjans de comunicació, només fa que créixer, dia a dia.

Els palestins són poble captiu d'una potència invasora des de fa seixanta anys, amb el seu territori colonitzat, sense accés als mitjans vitals de supervivència, com l'aigua i l'energia, i empresonat entre el mur de la vergonya a Cisjordània i l'immens camp de concentració, amb un milió i mig de persones dins, a la franja de Gaza.

L'estat d'Israel els utilitza, en temps de "pau" relativa, com a força de treball barata i sense drets, amb un humiliant tracte vexatori, dia a dia, amb la connivència de l'anomenada Autoritat Palestina, titella en mans dels ocupants. Però els dirigents sionistes tampoc no dubten en utilitzar els assassinats massius de la població palestina, i la destrucció de les seves cases i infrastructures, si tot això afavoreix els seus interessos polítics i electorals, com ara el cas de Gaza.


A la Plaça d'Espanya de Palma, cada dia a les 19,00 hores, hi han concentracions de suport a la lluita legítima del poble palestí, i per al proper dissabte dia 10 s'està organitzant una manifestació, que conclourà al Passeig d'es Born.

Entre els articles que s'estan publicant aquests dies al voltant del que està succeint a Palestina, em sembla especialment interessant aquest. Al segon enllaç teniu un vídeo, amb imatges molt dures, d'un dels bombardejos de diumenge passat. Al tercer, el comunicat de José Saramago i altres intel·lectuals, sobre el crim de Gaza.

Visca la lluita del poble palestí!

Salut i llibertat.

Pep Juárez