dimarts, 5 de gener del 2010

Segon Fòrum Social Català - FSCat 2010

Com a continuació d'aquell primer FSCat que tanta repercussió va tenir entre els moviments socials d'arreu dels Països Catalans, és a punt de celebrar-se el segon que no pot quedar-ne enrere.

Com es deia en aquell Primer Fòrum Social Català, celebrat a Barcelona el mes de gener de 2008: “FSCat és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. Un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives...”

Així es pot veure en alguns dels vídeos publicats:

  1. Inauguració FSCat 2008.-
    Fundación Quepo. Inauguració FSCat (windows media player) Video de la inauguració del Fòrum Social Català a la UB de Barcelona el dia 25-01-08 com a resposta a la crida pel dia de mobilització mundial del Fòrum Soc...   (Arcadi Oliveres...)

  2. Forum Social Català – Gener 2008.-
    Manelux. L'spot de l'FSCat

  3. FSCat Manifestació 27-01-08 (1:52).- Imatges de Bansky i música "Ja n'hi ha prou d'aques... Convocatòria en el marc de la Jornada d'Acció Global. Gener 2008. Manifestació diumenge 27 de gener, 12.00, Barcelona. www.forumsocialcatala.cat.  

  4. L’entrevista del 3/24 amb Esther Vivas.-
    En el transcurs de l’entrevista, Esther Vivas va analitzar l’impacte del model de globalització actual tant al Sud com al Nord, l’estat del moviment “antiglobalització”, els origens i els reptes del Fòrum Social Mundial així com els objectius del Fòrum Social Català.
L’Assemblea de Moviments Socials que acompanya, com sempre, aquest tipus de convocatòries, serà, també, una bona ocasió per debatre sobre el procés de construcció de l’Europa del capital i la guerra, i les actuacions a emprendre, ja que durant el primer semestre de 2010 l’EU estarà presidida per l’Estat espanyol.

En concret, ja estan anunciades, entre d’altres, reunions importants a ciutats dels Països Catalans, com són ara Barcelona, Palma, etc: amb ministres de Treball (26 i 27 de gener, coincidint amb la setmana de mobilitzacions de l’FSCat); amb ministres de Defensa (febrer), amb caps d'Estat (juny)...


L’Assemblea de Moviments Socials pot ser un bon marc per debatre i concretar les mobilitzacions comunes durant aquest semestre de 2009.