dimarts, 21 d’agost del 2012

L'Orquestra de Cambra de l'OJIPC, en concert a Prada de Conflent

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, nascuda a Mallorca l'any 2004, gràcies a l'impuls de l'entitat mallorquina Forum Musicae que presideix Magdalena González i Crespí, no para de treballar activament i intensa, d'aleshores ençà.
Amb l'afany d'anar-se consolidant com a agent cultural que arreplega una norantena de joves d'entre 18 i 26 anys d'arreu dels territoris del Països Catalans -de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer-, cada any interpreta un bon repertori orquestral
Aconseguint de superar totes i cadascuna de les dificultats enormes amb què s'ha de topar, a l'hora d'obtenir-ne els suports necessaris.
En un format més reduït, l'any 2009 es crea l'Orquestra de Cambra de l'OJIPC. Té com a finalitat primordial ampliar la interpretació d'un repertori que exigeix una plantilla més reduïda d'una vinena d'integrants i que permet de realitzar altres actuacions al llarg de l'any, a part de l'Encontre general estival de l'OJIPC.
Així, de l'1 al 5 de març de 2010, dirigit pel mestre Carles Gumí, interpreta el concert de Cloenda de les Jornades amb motiu de la Diada de les Illes Balears, organitzades per l'Institut Ramon Llull (IRL), al Palau Foz de Lisboa.
El 26 de desembre de 2010, dirigida pel mestre Salvador Brotons executa el Concert tradicional de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.
I enguany, l'Orquestra de Cambra de l'OJIPC enllesteix el seu concert anual, programat per a dimecres, 22 d'agost de 2012, a les 21 hores, a l'església de Sant Pere, a Prada de Conflent.


Precedit d'estada en alberg juvenil de La Molina, on es fan els assajos darrers,amb la col·laboració entusiasta del director assistent Carles Gumí i del director titular Salvador Brotons, l'Orquestra de Cambra de l'OJIPC té programat d'executar un repertori summament interessant.
Com sempre, en el marc de la cloenda de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada:
PROGRAMA DEL CONCERT
Eduard Toldrà i Soler (Vilanova i la Geltrú, 1895- Barcelona,1962)
“Nocturn” de Vistes al mar
Cançons
Cançó de comiat
Canticel
Cançó de bressol
Romanç de Santa Llúcia
Platxèria
Visca l'amor
Ricard Lamote de Grignon
( Barcelona, 1899-1962)
Suite a l'antiga
Gavotte
Sarabanda
Minuet
Giga-Scherzo
Enric Morera i Viura
(Barcelona, 1865-1942)
Melangia
Lluís Benejam i Agell ( Barcelona, 1914 - Birmingham, Alabama, 1968)
Elegia sobre un tema incaic
Manuel Blancafort i de Rosselló (La Garriga, 1897- Barcelona,1987)
Pastorel•la
Carles Gumi, director assistent
Salvador Brotons, director