dimarts, 7 de febrer del 2017

Madiop Diagne, un senegalès fortament arrelat a Mallorca

Acab de saber que avui mateix, dimarts, 7 de febrer de 2017, la policia ha detingut el senegalès Madiop Diagne. Sembla que per falsificar documents. 

Me n'assabent per un bon amic que m'ho diu pel whatsapp, quan s'acaba de fer públic als mitjans locals. Sembla que l'acusen de cobrar a canvi de falsificar documents. Sembla que avui dimarts dormirà a comissaria i que demà dimecres l'han de dur davant del jutge. 

Quan em diuen que IB3 n'ha tret imatges, de quan malparlava de Xixo Lorenzo i amb el logo d'ERC darrera ell, mir d'entrar a «IB3 a la Carta» per internet. 

Temps enrere tenc l'oportunitat de tractar-lo molt de prop. El record presidint ASEMA, l'Associació Senegalesa Mallorquina que, des de la seva seu establerta a s'Arenal mira de defensar el col·lectiu de senegalesos que arriben a Mallorca.

El record com a delegat sindical, defensant els drets dels treballadors des de la CGT-Balears, fins i tot davant dels Tribunals de Justícia.

El record participant activament en concentracions i manifestacions en defensa dels drets de col·lectius diversos.

El record com un dels senegalesos que més s'afanyen a integrar-se dins la societat mallorquina, aprenent-ne la llengua pròpia i reclamant-ne l'ús pertot arreu.

El record com a lluitador aferrissat de l'atenció pública sanitària als immigrants, sobretot amb motiu de la mort d'Alpha Pam,  impulsant tot un projecte de suport.

El record recollint el Premi 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear.

El record viatjant sovint al seu país natal, en campanyes de cooperació intensa amb entitats culturals d'aquí i d'allà. 

El record defensant i impulsant el seu compromís ferm contra qualsevol forma de corrupció i desviament de doblers públics amb finalitats personals o corporativistes

El record mirant d'establir contacte entre Mallorca i Senegal  durant la celebració de l'11è Fòrum Social Mundial a Dakar (Senegal) el mes de febrer de 2011. 

Davant de la notícia feta pública avui mateix, em qued sense paraules... I esper que tot quedi ben aclarit, com més aviat millor. 

Fa molt de temps que no en sé res, d'aquest bon amic senegalès, president d'una associació que treballa fort ferm per la integració en aquesta terra nostra de la gent arribada del Senegal. 

Li desig grans dosis de salut, coratge, energia i resistència, en aquesta situació que, sens dubte, li ha de resultar molt dolorosa!