dimecres, 24 de setembre del 2008

Ara més que mai: un impost global contra la misèria mundial!

El recent "rescat" del sistema financer per part del govern dels EUA esdevé una prova més de l'ensorrament del model neoliberal que durant dècades ha escampat misèria i pobresa a la major part del món.

Se n'hi trasllada el nerviosisme, als centres que durant anys han acumulat més beneficis.

Des de molts sectors de la nostra societat, i des de fa anys, es defensa una reforma de l'arquitectura financera que ara resulta més necessària que mai!

Durant aquesta setmana, del 22 al 26 de setembre de 2008, es reuneixen a Nova York nombrosos caps d'Estat i de Govern d'arreu del món, amb motiu de la reunió d'alt nivell sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, en el marc de l'obertura de la sessió 63 de l'Assemblea General de Nacions Unides.

Més endavant, entre el 29 de novembre i el 2 de desembre de 2008, una altra Conferència Internacional de seguiment sobre el finançament per al desenvolupament, s'ha de celebrar a Doha, capital de Qatar..

A dia d'avui tothom reconeix la pràctica impossibilitat d'assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni en la data prevista, l'any 2015: no s'està produint el canvi de tendència en el finançament imprescindible per al desenvolupament.

Per iniciativa del Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil —UBUNTU, les persones i organitzacions de la societat civil internacional que firmen aquest comunicat volen dir PROU a tanta paraula buida, PROU a tanta declaració estèril, PROU a tanta inoperància i apatia.

I també volen dir que hi ha solucions possibles, que es presenten, es proposen i s'exigeix que siguin discutides, aprovades, i immediatament després, sobretot, implementades, durant el període comprès entre les dues reunions de Nova York i Doha.

En un comunicat, que s'està difonent aquests dies arreu del món, es presenta una mesura que es considera imprescindible.

Si de bon de veres es vol fer front a la crisi alimentària, climàtica i global..., cal treballar per crear un Impost Global sobre les Transaccions de Divises com a font de Finançament per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Concretament, es proposa que la reunió de Doha acabi creant un impost global sobre les transaccions de divises, que esdevengui una font addicional, estable i sostenible de finançament per al desenvolupament, la recaptació de la qual es destini a fons multilaterals de Nacions Unides, que s'utilitzin per als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni l'any 2015:

Es proposa que el finançament per al desenvolupament es basi també, a part de l'ajuda oficial (que per descomptat ha d'assolir sense més dilacions el 0,7% del PIB dels països rics i poderosos), en una imprescindible i justa redistribució de la riquesa econòmica generada al món.

Aquesta redistribució només la pot garantir un sistema d'organitzacions internacionals reformat que, en el context de la "Campanya mundial per a una profunda reforma del sistema d'institucions internacionals”, ha d'evolucionar cap a un nou sistema de governabilitat democràtica mundial capaç, entre altres coses, de dotar-se i gestionar aquests imposts globals.

Signen aquest manifest nombroses personalitats d'arreu del Planeta, entre d'altres, Federico Mayor, Mario Soares, Susan George, Noam Chomsky, Chico Whitaker, Arcadi Oliveras, Centre UNESCO de Catalunya, Fèlix Martí, etc.

Qui vulgui també pot adherir-s'hi!

dimecres, 17 de setembre del 2008

La "crisi" no és la Crisi!

Davant d'això que s'anomena “crisi”, m'arriba la notícia de l'aparició d'una publicació que també s'anomena “Crisi” i que trob summament interessant,

Si més no, perquè apunta cap a la revitalització dels moviments socials a l'interior dels Països Catalans, de manera que esdevenguin un poder real en mans d'una ciutadania que assisteix, atònita, davant espectacles muntats per unes institucions públiques que semblen abocades a mantenir-la endormiscada, anestesiada, passiva, sotmesa, dominada.

M'agrada llegir:
“en un context de crisi estructural del sistema capitalista, és moment, més que mai, d'esforçar-nos i seguir lluitant per la llibertat dels pobles i de les persones, de seguir construint una altra societat, de practicar una millor manera de viure”.

Em sorprèn la gosadia de qui afirma:
“mentre feim camí, és important recordar que cap partit parlamentari pot representar les propostes dels moviments socials que criden a fer política d'una altra manera”.

M'agradaria poder correspondre a això que es proposa:
“convidem tothom a participar directament en la transformació de la societat partint de l'entorn vital de cadascú i a connectar en els debats i en les accions, les problemàtiques concretes amb les causes estructurals que les provoquen i les seves alternatives aquí i ara”.

M'entusiasma la idea que es planteja:
“En resum, cridem tothom, a participar en la política, directament i sense intermediaris. Perquè viure d'una altra manera és a les nostres mans, de tots i de totes”.

Qui vulgui s'hi pot atansar molt fàcilment.
La “crisi” és la Crisi

dimarts, 9 de setembre del 2008

VERGONYA CAVALLERS, VERGONYA! (*)


Dos compatriotes lluitadors catalans, els mallorquins Tomeu Balutxo i Biel Majoral, fan sentir la seva veu cridanera, des de les planes del Diari de Balears.

Ens duen a la memòria, i també al cor, la celebració festiva i reivindicativa de l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, aprofitant la commemoració del 800è aniversari del naixement del rei en Jaume.

El crit d'encoratjament -atribuït al rei Jaume I durant la batalla de Portopí- adreçant-se als nobles que dubten a avançar cap a Medina Mayurqa, els serveix de títol per a un escrit magnífic que surt publicat a la darrera pàgina del Diari de Balears d'aquest dia.

De Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó s'estenen els Països Catalans, el somni que té un rei del segle XIII i l'aspiració justa que manté una nació del segle XXI dins l'Europa nova que puja.

Pocs vestigis queden ja, a la Catalunya Nord, de qui n'és el màxim administrador, governant i representant en aquests territoris extensos, al llarg de la seva història. Però encara n'hi queden.

Senyal clar que hi perdura la presència de la seva figura i la seva gesta... més enllà de les aigües estantisses del temps perdut...

Si els representants dels governs d'Aragó, Catalunya, València i les Balears (les terres que va regir Jaume I) no paren taula de remeis, l'afrancesament d'una part dels territoris i l'espanyolització de la resta -evidentíssima i més que visible en tants racons i àmbits de la Mallorca nostra-, continuarà afanyant-se a fer-nos arribar a la mort més morts encara...!

Com bé diuen els dos compatriotes catalans de Mallorca, quan un poble perd la memòria assassina el seu futur. Qui perd els orígens no només perd la identitat, també perd la dignitat.

Visca Catalunya, lliure i sobirana dins Europa!
Visca! Pels Països Catalans, lliures i sobirans dins Europa!

Mallorca, 11 de setembre de 2008
Cecili Buele i Ramis



VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!

Aprofitant la commemoració del 800è aniversari del naixement del rei en Jaume, centre, origen i referent de la nació catalana, fa dues setmanes vàrem anar a córrer la gandaina i badocar devers Montpeller, bressol del Conqueridor.


Els pocs vestigis de Jaume I són com un mal-te-toc-pesta que fa mal als ulls i emmalalteix l’enteniment. Una placa en occità de 1976 a la Torre dels Pins informa que “En l’an MCCVIII e lo I jorn de febrier nasquet en Jaume I lo conquestaires...” per confitar un final aberrant: “...e morí a Valensa d’Espanha”.

No gaire lluny hi ha la Rue du carrer (sic) du roi Jacques i, poc més enllà, una horrible escultura que l’afrancesa.

Al museu Languedocien (el nom és una burla més) s’exhibeix una exposició (Jacques le Conquérant, roi d’Aragon) amb un subtítol cridaner delirant: 2008, l’Espagne a l’honneur à Montpellier! Tant l’exposició com el catàleg només en francès.

Finalment, amb els ulls baixos i els ànims abatuts (tal com Pere Capellà descriu el sentit de la derrota) ens adreçàrem a la casa pairal on Maria de Montpeller va parir Jaume I. Allà acaràrem la pitjor ignomínia i ens sentírem ben fonda la punyalada de l’escarni!

Una modesta placa (naturalment, en francès), datada dia 2 de febrer d’enguany i signada per dos càrrecs polítics de la ciutat, informa de l’antiga pertinença d’aquell casal avui convertit en apartaments, excepte l’hamburgueseria Mata Hari de la planta baixa. Cap sorpresa! Jaume Fàbregues ens havia informat que, fins fa ben poc, el local era una tintoreria!

De tot això, no tenim notícia que els nostres governants n’hagin dit pruna. Tampoc no en fan esment els llibres oportunistes editats darrerament que, sense manies, presenten la figura i la gesta del rei en Jaume dins les aigües estantisses del temps perdut, com un personatge de rondalla, decantant la realitat del fet nacional cap al mite o la llegenda.

Tanta de nostàlgia i malenconia del passat (arrebossades de drets d’autor) només serveixen per defugir la vindicació i la justa rehabilitació. Són, en definitiva, el resultat del col·laboracionisme mesell.

Ben mirat, no tenim massa dret a escandalitzar-nos quan, aquí mateix, el batle de Calvià s’ha vestit de bufó per insultar la història i, així com a Montpeller han afrancesat Jacques, ell ha espanyolitzat el rei “Jaime”.

Però no ens fa vergonya només l’estrafolari personatge, una tereseta del botifler que, a més dels discursos, li escriu comentaris hagiogràfics. Fa mal d’ulls veure quina bandera oneja en el Palau dels Reis de Mallorca de Palma quan en el de Perpinyà hi ha la senyera.

Clar que el de Palma és un quarter de l’exèrcit que, l’any 1715, va desembarcar a Cala Llonga a les ordres del “cavaller” d’Asphelt, tan borbó i francès com Felip V, arrabassador dels nostres furs i promulgador dels Decrets de Nova Planta.

I què en direm del fet que la plaça on s’aixeca l’escultura de Jaume I, abans d’Eusebi Estada, no dugui el seu nom? Normalització dels carrers?

Tornant a Montpeller, ens demanam què passaria si la casa pairal de Jaume I fos la de qualsevol rei espanyol? Òbviament, Espanya ja l’hauria comprat, restaurat i enviat una desfilada de padrins i padrines de l’Inserso en processó subvencionada amb els doblers de la gent de les terres que paguen més impost de les inversions que reben, és a dir, les del rei en Jaume I!

Aleshores, a banda de constatar empíricament que som una colònia, quina és la deducció?

La casa reial espanyola, que presumeix de legítima titular dels drets de la Corona d’Aragó, hauria de preservar i enaltir aquell casal. No ho fa i el sil·logisme ens mena a concloure que no només no ens representa, sinó que ens vol esvaïts, talment el casal.

Com que ara han ensucrat el genocidi borbònic i l’han pintat d’etnocidi autonòmic, ja que els qui haurien d’actuar d’acord als seus deures no ho faran mai, seria bo que els representants dels governs de Catalunya, València i les Balears (les terres que va regir Jaume I) parin taula de remeis.

Si no volem arribar a la mort més morts encara o si no volem romandre dins l’arena com la flor romanial, passa d’hora de fer coses efectives i no exhibicions protocol·làries de pa amb fonteta!

Com va escriure Ramon Llull en el Desconhort: “E haja’n consciència qui ho ha afollat!”. Podem endevinar que el ciutadà digitat per Franco com a cap d’estat prefereixi anar de regates (bona vela i barca nova!) a prendre consciència, però... i els nostres representants públics elegits democràticament? Tots són iguals que Carlos Delgado? Pateixen d’afàsia o d’afonia? Se’ls ha menjat la llengua el moix?

Preferim no saber els comptes de la carretada de doblers que, amb motiu de l’efemèride del 800è aniversari, s’han tudat amb actes efímers i eixorcs (inclosos viatges, dietes i sopars a la percaça de fotografies). Ben segur que n’hi havia prou per comprar el casal i enriquir i enaltir el nostre patrimoni cultural!

Serveixi aquest escrit, si més no, per recordar l’oprobi i la cadena! Qui perd els orígens no només perd la identitat, sinó que perd també la dignitat! Romandrem a l’espera de la represa, en aquest temps de resistència, amb el coratge dels qui són conscients que quan un poble perd la memòria assassina el seu futur.

Bartomeu Mestre, Balutxo, i Gabriel Oliver, Majoral,
11 de setembre de 2008

(*) Crit que s’atribueix a Jaume I quan, a la batalla de Porto Pi, va encoratjar els nobles que dubtaven en l’avenç cap a Medina Mayurqa.



dilluns, 8 de setembre del 2008

Agustí Baró, des de la presó de Palma


Tres setmanes justes després d'haver ingressat a la presó de Palma, del bon company de lluites cíviques diverses, n'Agustí Baró i Bauló, m'arriba la segona carta, que jo rep amb tantes ganes o més que l'anterior. Ras i curt, m'hi "proposa d'obrir un blog d'ús restringit a les persones que hi siguin interessades, el qual permetria un diàleg distant en el temps emperò eficaç".

No deix passar ni un dia.

Avui mateix, festa de Sant Bernat, m'hi he volgut aplicar amb ganes. Vet ací, doncs, la salutació inicial, perquè puguis dir-hi i penjar-hi la teva, sempre que vulguis.

Llavors podem fer-li'n arribar còpia impresa, per correu ordinari convencional a:

Agustí Baró i Bauló
Centre Penitenciari
Carretera de Sóller
Apartat de Correus 2016
Palma (Mallorca)


Adreçant-nos, així, a un recinte tan tancat com és ara el centre penitenciari de Palma, contribuïm a fer que pugui romandre una mica més obert de pint en ample a tots vuit vents del món.

En la nostra llengua materna, la de la nostra mare Terra, la llengua catalana.

Mitjançant un element tan senzill, barat i ràpid com és ara la xarxa de les xarxes, INTERNET.

Bona feina!
Bon contacte!
Bons enllaços!
Bones noves!

Ciutat, 20 d'agost de 2008

Cecili Buele i Ramis

diumenge, 7 de setembre del 2008

Mallorquina afectada, descontenta i emprenyada!

Som una ciutadana del món, som mallorquina i Mallorca per a mi és un paradís. Malgrat n'hi ha que es dediquen a destruir-la, els aprofitats de sempre, que no tenen res més dins el cap que “euros, poder ...”

Vos heu demanat mai quines persones administren els béns públics i doblers dels ciutadans?

Què punyetes feim en aquest món de mentides, hipocresia... per no dir qualque qualificatiu més fort.­ Tenc dins el cap tantes coses que necessitaria mil pàgines per explicar-ho tot.

Peró bé, començaré per un caire i ja veuré quan acabaré.

Volia parlar dels nostres “estimats polítics”, i d'allò que sabem que fan o deixen de fer, segons com es miri.

En primer lloc, no crec que ells siguin conscients que estan al servei del poble i no al contrari. Al manco els que m'ha tocat conèixer de prop. I n'he conegut alguns. Excepte un que va actuar com a polític i sobretot com a persona, i és un exemple en tots els sentits, molts altres entren en la política per fer doblers..., no per guanyar un sou i servir els ciutadans, per tenir contactes, per quan arribi el moment “ pelotazo que te crío”.

La política no té color, ni PP, ni PSOE, ni UM... Tots són iguals, però han de tenir diferents noms, a veure qui guanya. Les idees, és igual. Juguen una partida. Són com a nins petits: ”Si tu m'acues, jo acuaré lo teu!”. Això són els polítics, almanco és això que veig.

Els diaris contínuament informen dels desastres que estan fent. I els que no sabem! Els nostres “ser­vidors polítics” ¡UFF no sé com dir-ho! És tan vergonyós allò que fan, que és difícil contenir la ràbia.

Però no vos penseu que ells s'immutin. No temen res. Tenen la cadira ben aferrada i fan allò que si­gui, perquè ningú no els la prengui.

Meam si ens entenem. Com quedam? Qui vos ha triat, senyors polítics? És el poble! Idò, almanco ens heu de respectar i servir. No som nosaltres que hem d'estar al vostre servei. Que vos heu pensat que som tots beneits?

Si un dia has de mester alguna cosa, UF! missió impossible..., no sap..., no contesta..., està reunit... Això ho he viscut personalment. Quan hi ha eleccions tot són promeses (portes obertes, tracte directe, transparència, si has de menester res....)

Els ciutadans ho tenim tot perdut. És molt decepcionant veure com aquestes persones són les que ens governen.

No obstant, vull dir que hi ha polítics honrats. Però, si no tenen càrrecs elevats que els permetin prendre decisions correc­tes, no poden dur endavant projectes beneficiosos per als ciutadans.

Aquests comentaris tenen relació directa amb situacions personals viscudes, i la informació que en transmeten els mitjans de comunicació.

Per acabar, vull dir que altres persones amb càrrecs professio­nals derivats de la cosa pública, per exemple, federacions i altres organismes, fan molt de mal amb la deficient gestió que duen a terme, perjudicant persones i, per extensió, les famílies.

També em preocupa molt la deixadesa dels polítics que exerceixen l'oposició, en temes també de coneixement propi i altres divulgats per la premsa, televisió... Sincerament fan molt poc, tal volta perquè quan els toqui governar faran el mateix, o han fet el mateix com a oposició, o per criteris es­trictament estratègics, electorals...

A on duen els polítics aquesta societat? Quan te n'adones, ja hi ha qualcú que t'ha fotut, t'ha posat el peu damunt i t'ha volgut esclafar. Has d'anar pel món amb una closca gruixada, com les tortugues, perquè no et matin.

Els ciutadans estam venuts. Perquè, si denuncies o publiques un escrit de casos concrets, malament! I, si calles malament també! Els poderosos de qualsevol indret i mena tenen les ungles molt llargues i ningú no s'atreveix a tallar-les-hi. Per què?

Una mallorquina afectada, descontenta, i emprenyada.

Madie

dilluns, 1 de setembre del 2008

L'OJIPC, a Palma, l'any 2008

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans,
al Teatre Principal de Palma

(Foto: T. Gené)

Quina cultura interessa difondre, des de les nostres institucions públiques?

Dissabte 30 d'agost de 2008, certa gent de Mallorca, amant de la cultura catalana, el valoram com un dia memorable per a la nostra música clàssica. Al Teatre Principal de Palma acudeixen centenars de persones delitoses d'assistir al concert que hi dirigeix el mestre Salvador Brotons . El...

L'OJIPC a Palma

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a la fi, ha pogut actuar a la ciutat que la va veure nàixer l'any 2004! Gràcies a la tenaç persistència de la seva creadora, la professora mallorquina de música Magdalena González -que ha aconseguit el suport d'institucions públiques i...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a les Illes

Des del mes d' agost de l'any 2004 fins a aquest mes d'agost de l'any 2008, l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ha anat omplint pàgines d'informació als diversos mitjans de comunicació, arreu de la nació. Com una iniciativa genial en el camp de la música simfònica. I com...

L'OJIPC, de Prada de Conflent a les Illes Balears i Pitiüses

Maó (Menorca), Sant Antoni de Portmany (Eivissa) i Palma (Mallorca), es converteixen per primera vegada en la història, aquest mes d'agost de 2008, en el lloc d'actuació primordial de l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , una orquestra singular, integrada per una...

De Mallorca a Prada de Conflent, amb l'OJIPC

Si s'hagués de fer molt de cas al format amb què certes pàgines informen sobre determinades activitats culturals, causaria moltes sorpreses el fet de comprovar-ne el contengut veritable. És el cas de la pàgina que informa sobre les Bases de l'OJIPC. Convocatòria 2008 on el nom de la...

Les Illes Balears al programa de música de la Universitat Catalana d'Estiu

L' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , com des de fa alguns anys, participa activament en la Universitat Catalana d'Estiu d'enguany a Prada de Conflent, amb un concert que realitza a l'església de Sant Pere. Ho fa abans d'actuar a Menorca (Teatre Principal de...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a les Illes Balears i Pitiüses

Des de l'entitat Forum Musicae que presideix Magdalena González Crespí , i des de la Universitat Catalana d'Estiu que dóna suport a aquesta iniciativa cultural tan rica, com és l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , es confirma la convidada general a assistir al concert de...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans fa una gran passa endavant

L' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , -una simfònica juvenil ideada, impulsada, creada, mantenguda i dirigida durant aquests darrers anys per la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí - fa enguany una passa increïble. En una sola setmana, estiuenca,...

Matilde Salvador: Països Catalans mitjançant la música

En una setmana plena de condols per la mort i desaparició de gent tan valuosa com els mallorquins Toni Roig d'Al-Mayurqa, o Tomeu Ferrer d'Esquerra-Manacor , els Països Catalans perden també la principal compositora del País Valencià, fermament compromesa amb el país i la societat, la...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al municipi alacantí de MUTXAMEL

De Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer s'ajunten joves i al·lotes amants de la música simfònica i, amb el guiatge i orientacions de la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí , i la direcció del mestre Salvador Brotons , constitueixen l' Orquestra de Joves...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al País Valencià

L'Ajuntament alacantí de Mutxamel, que presideix la batlessa socialista Asunción Llorens Ayela , dins el programa de juliol i agost de 2007, a la secció Complex Cultural remarca, com a esdeveniment destacat en l'àmbit de la cultura, l'actuació de l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, torna a Prada de Conflent

Amb el títol l' Orquestra dels PPCC el diari Avui (25-06-2007), a la secció Cultura i Espectacles publica article signat per Marta Porter on informa que el compositor i director Salvador Brotons torna a reunir joves intèrprets musicals procedents d'arreu dels Països Catalans, amb els...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al Diari de Prada

El Diari de Prada , que és el Diari de la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra -i que es publica- a Prada de Conflent, en ocasions diverses es fa ressò de la presència als peus del Canigó de l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , una de les iniciatives que neix a...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, als peus del Canigó

Coincidint amb la festa de Sant Bernat de Claraval -la vall més clara d'Europa- els membres de la secció de Percussió de l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -OJIPC- tenen programada la realització d'un concert que s'emmarca dins l'Estada d'Estiu '07 a la Universitat Catalana...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, per tercera vegada

Acaba d'arribar a les meves mans una amable invitació que em fa Magdalena González i Crespí , presidenta de Forum Musicae , en nom de l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i de la Universitat Catalana d'Estiu . Es tracta, ni més ni pus, que del concert dedicat a l'obra...

Primer disc de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans

Divendres dia 22 de juny té lloc a l’ Espai Mallorca de la ciutat de Barcelona la presentació oficial del primer disc de l’ Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) dirigida pel mestre Salvador Brotons i de la Temporada 2007. La formació que aplega joves de...

L'OJIPC rep el Premi Jaume I de la Franja de Ponent

L’acte cultural anual més important de la Franja de Ponent, el lliurament dels Premis Jaume I 2006 , s'ha duit a terme a Calaceit dissabte, 25 de novembre, coincidint enguany amb la mateixa jornada en què se celebra arreu del món el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra...

Una iniciativa mallorquina singular: l'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans

Qui vulgui seguir-ho de prop, en una web que s'actualitza constantment, pot obtenir informació acurada sobre preparatius, qüestions d'organització, condicions d'estada, etc. que tenen a veure amb l' Encontre 2006 'Enric Morera i Viura'" que es fa a Prada de Conflent, del 15 al 26...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (III)

Amb el desig de conformar una Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que aconsegueixi d'integrar joves de tots els territoris, la presidenta de l'entitat mallorquina Fòrum Musicae , Magdalena González i Crespí, també s'atansa a les terres de la Franja de Ponent. Té notícies...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (II)

El projecte de consolidar l’ Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , es veu fortament sacsejat amb la desfeta del primer govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat de Catalunya. L’expulsió de conselleres i consellers d’Esquerra Republicana del govern català, feta pel...

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (I)

La presidenta de l’entitat Forum Musicae i responsable de l’ Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , és la professora de música Magdalena González i Crespí . Amb l’empenta que sempre la caracteritza, s’ha proposat enguany dur endavant, per segona vegada en la història, la...

Dansània ’06, coreologia dels carrers (2)

Dilluns, dia 15 de maig de 2006, amb la conferència que dóna a Palma, al Centre de cultura de sa Nostra, el professor d’antropologia de la Universitat de Barcelona i escriptor, Manel Delgado , s’inicia l’acte primer de la segona fase de ”DANSANIA ‘06” , una proposta a partir de la dansa com a...

Dansania'06, una proposta a partir de la dansa com a eix principal (01)

La presidenta de l'entitat Forum Musicae , Magdalena Gonzàlez, fa la presentació oficial de Manuel Delgado, el conferenciant que inaugura Dansania'06 al Centre de Cultura de sa Nostra (carrer Concepció, de Palma), dilluns, dia 15 de maig, a les 20:00 hores . “DANSANIA'06” , és una...

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans: proves d'accés 2006

Han estat convocades les proves d'accés per integrar-se l'any 2006 en l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -OJIPC- , que dirigeix el mestre Salvador Brotons i que coordina la professora Magdalena González Crespí . Logo de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels...

Gran concert de música de cambra barroca

El Cor de Cambra Quinta Justa de Sóller , dirigit per Jordi Sacasas , i l’Orquestra Barroca Ars Musicae , dirigida per Bernat Cabot, ofereixen un concert excel•lent a l’església del Socors de Palma, dimecres dia 4 de gener a les 20:30 hores. Concert que es repeteix a Sóller,...

Estudiants de música dels Països Catalans, a Mallorca

Trobada d’alumnes d’Instituts dels Països Catalans, a Mallorca De dijous, dia 12, a diumenge dia 15 de maig, prop d’un miler d’alumnes d’Instituts d’Ensenyament Secundari del País Valencià, el Principat de Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses, realitzen la VI Trobada Musical ‘Com Sona...

Iniciativa genial, en el camp de la música simfònica

Mallorca no ha donat mai l'esquena al cultiu i conreu de la música clàssica. No n'és poca la gent que, d'una manera o una altra, s'hi dedica, creant i executant peces d'incalculable valor cultural i artístic. Avui dia i en temps passats. També s'hi valora cada cop més el paper educatiu que...

L’OJIPC, una iniciativa mallorquina singular

Magdalena González i Crespí , la dinàmica presidenta de l’entitat mallorquina Fòrum Musicae , reprèn la iniciativa de consolidar l’ Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans , amb la valuosíssima col•laboració del gran mestre i director d’orquestra simfònica, el barceloní Salvador...

Una munió d'estudiants d'ESO dels Països Catalans, a Mallorca

De dijous, dia 12, a diumenge dia 15 de maig, prop d’un miler d’alumnes d’Instituts d’Ensenyament Secundari del País Valencià, el Principat de Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses, realitzen la VI Trobada Musical ‘Com Sona l’ESO 2005' . Com en altres iniciatives de caire musical, com és...

F - L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -OJIPC-

L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans – OJIPC- Gràcies a l’esforç tenaç de la presidenta de l’entitat mallorquina Fòrum Musicae , la professora Magdalena González , després d’un bon munt d’entrebancs, s’arriba a constituir l’any 2004 l’ Orquestra de Joves...

OJIPC