dissabte, 12 de desembre del 2009

61 aniversari dels Drets Humans, a Palma

El 10 de desembre de 2009, amb tres actes rellevants, es commemorava a Palma el 61è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans feta per l'ONU sis dècades abans.

61è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans from Cil Buele on Vimeo

.A la plaça de Cort, amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, s'arreplegava gent nombrosa amb ganes de donar suport a la lluita per la dignitat que està duent a terme a l'aeroport de Lanzarote la líder sahrauïna AMINETU HAIDAR: en vaga de fam fins que li permetin d'entrar al Sàhara Occidental, on les autoritats marroquines l'impediren d'accedir-hi després d'un viatge realitzat a Nordamèrica on se li havia atorgat un premi per la defensa aferrissada dels drets humans que està duent a terme.

A la plaça Major, amb Amnistia Internacional, també s'hi arreplegà gent diversa que, amb una encesa de ciris, feien visible el reclam universal de protegir els drets humans arreu del Planeta Terra, contra les tortures i la pena de mort, contra l'empresonament a causa de les idees i opinions, contra la violència masclista envers dones i nines, contra la fam...

Finalment, a l'església de Sant Felip Neri, amb l'associació Drets Humans de Mallorca, un concert magnífic de COLOMBRAM TRIO emmarcava el record de les lluites duites a terme contra el genocidi de Rwanda i per la pau a la regió africana dels Grans Llacs, així com també la creació a Mallorca de l'associació Mallorca Sense Fam...

El 10 de desembre de 1948 l'ONU proclamava la Declaració Universal dels Drets Humans, amb la qual es pretenia, sobretot, protegir la humanitat sencera contra maltractaments i abusos de tota casa que van contra la dignitat de les persones.

61 anys després hom pot constatar que, tot i certs avanços aconseguits en alguns àmbits, cada cop són més nombroses les persones que es veuen afectades per la manca de respecte cap als drets que tenen com a persones humanes.