divendres, 8 d’abril del 2011

Programa de TV Mallorca sobre mallorquins a Wikileaks

“Veritat per cable” és un reportatge que conta les aparicions mallorquines als cables destapats per Wikileaks.
Les filtracions de la diplomàcia nordamericana parlen de la Fundació mallorquina Veritas Rwanda Forum, que impulsa la investigació de les morts de 9 espanyols i el pillatge de recursos naturals al Congo.
Poques persones i institucions mallorquines apareixen als 250 mil cables o comunicacions entre les ambaixades nordamericanes i el totpoderós Deparatment d'Estat dels EUA. Cal afectar els interessos nordamericans, ja siguin econòmics, polítics, o els dos a l'hora.
Una fundació mallorquina, s'Olivar, que actua internacionalment amb el nom de Veritas Rwanda Forum, impulsa la investigació de les morts de 9 espanyols i el pillatge de recursos naturals al Congo. Ha aconseguit que l'Audiència Nacional imputi 40 alts càrrecs del govern de Ruanda, fins i tot el President Paul Kagame.


Cròniques per RTVMallorca

Les imputacions es concreten en l'assassinat d'innocents a la frontera entre Ruanda i Congo, violència injustificada, i robatori de recursos naturals, especialment el Coltan, un mineral d'alt valor que Ruanda exporta cap al món occidental.
El documental “Veritat per cable” analitza les comunicacions entre les Ambaixades nordamericanes i el seu Departament d'Estat, i com els Estats Units han pressionat el Govern espanyol preocupat per la investigació judicial.
Kagame té el suport d'Estats Units, perquè, segons Juan Carrero, president de s' Olivar, “és el soci perfecte. Protegeix amb les seves tropes el pillatge de Coltan i altres minerals al Congo”.
L'equip del Cròniques ha elaborat aquest documental amb la participació també de diferents exiliats ruandesos, que viuen a països europeus i que intenten promoure la democratització del seu país des d'Europa i Amèrica, on s'han hagut de refugiar amenaçats pel règim ruandès.
Alguns tenen la seva identitat protegida ja que han aportat proves molt delicades sobre crims comesos, suposadament, pel règim de Paul Kagame.
Els cables de Wikileaks demostren com el govern espanyol va menysprear la investigació judicial, agenollant-se davant el gegant nord americà.
Cròniques
, diumenge a les 22:10, a TV Mallorca.