dilluns, 5 d’agost del 2013

L'OJIPC enguany, no només a Prada, també a Ripoll

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -ideada i nascuda a Mallorca- culmina la seva actuació d'enguany amb dos concerts, un a Ripoll i l'altre a Prada.

L’un el dimarts dia 20 d’agost (22 hores) al monestir de Santa Maria de Ripoll –en el marc del 34è Festival Internacional de Música de Ripoll– i l’altre l’endemà, dimecres 21 d’agost (20 hores), a l’església de Sant Pere de Prada de Conflent, a la Catalunya Nord –en el marc de la 45a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que té lloc del 16 al 22 d’agost.

Ja duen temps preparant-s'hi, tots els components d'una orquestra integrada per joves d'arreu dels Països Catalans.

Impulsada pel Fòrum Musicae des de l'any 2004 ençà, s'afanya a consolidar-se com un agent cultural que aplegui joves d'entre 18 i 26 anys, dels diferents àmbits de la mateixa cultura (l'Alguer, Andorra, Catalunya, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià).

Fent front a les grans dificultats amb què s'enfronta actualment qualsevol iniciativa cultural o social, mira de sortejar els obstacles i segueix fent camí cap endavant.

Gràcies al coratge animós de la fundadora, la mallorquina Magdalena González Crespí, i l'equip que hi dóna suport.

Tant de bo que el concert programat per a enguany al monestir de Ripoll serveixi per difondre amb molta més intensitat aquesta iniciativa cultural desplegada a l'àmbit de la música durant aquests darrers 10 anys.

Dimarts, 20 d'agost, a les 22 hores, al monestir de Santa Maria de Ripoll, dirigida per Salvador Brotons, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actua en concert. Dins el marc del XXXIV Festival Internacional de Música de Ripoll, organitzat pels Amics de la Música de Ripoll -AMR- amb la col·laboració d'institucions nombroses.