dijous, 29 d’agost del 2013

L'OJIPC, a punt de complir 10 anys

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, que naix a Mallorca l'any 2004, gràcies a l'empenta de l'entitat Forum Musicae que presideix Magda González, com cada any, també enguany ha fet el seu concert, en edició doble, dirigida pel mestre Salvador Brotons:

Primerament, a l'església del monestir de Santa Maria de Ripoll, la nit del 24 d'agost de 2013. I l'endemà mateix, a la cloenda de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent.

Seguint l'estil característic, la integren joves d'arreu dels Països Catalans que s'ha retrobat a la vila de Planoles on han duit a terme els assajos intensos d'un repertori molt valuós. Amb obres de TOLDRÀ, PAHISSA, LÓPEZ-CHAVARRI i MORERA, entre d'altres actuacions.

L'OJIPC, assajant a la vila de Planoles

El concert que fan al monestir de Ripoll s'inicia amb les paraules que adreça a la concurrència la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, MAGDA GONZÁLEZ I CRESPÍ. Amb el seu parlament, explica el naixement i la trajectòria d'una iniciativa musical tan singular. Arreplega joves d'entre 18 i 26 anys d'arreu dels Països Catalans, amb la finalitat de difondre la música catalana que s'hi ha anat produint i que no sempre ha obtengut el suport institucional i cívic que es mereix.

L'OJIPC, presentada per Magda González, presidenta de Forum Musicae

Durant el concert que es fa a Ripoll, hi intervé la soprano ROSA MATEU, dirigida pels mestres CARLES GUMÍ -assistent- i SALVADOR BROTONS -titular-.

L'OJIPC, en concert a l'església del monestir de Santa Maria de Ripoll

Una passa més cap a la celebració, l'any vinent, del desè aniversari d'aquesta Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Una de les iniciatives més vives arreu del territori.

També, es converteix en un dels suports que ha de rebre el proper 11 de Setembre Via Catalana cap a la Independència, durant l'acte central programat a la plaça de Catalunya: hi és previst que actuï l'Orquestra i el Cor Jove dels Països Catalans, amb la direcció d'Esteve Nabona...

Com va proclamar na Magda González: “Que soni la música, i que visqui el país!”.