dilluns, 12 de novembre del 2012

Maria Ferret, dona d'empenta catalana

M'acab d'assabentar de la mort d'una gran amiga, Maria Ferret i Español, impulsora del Guiatge a Mallorca a la dècada dels anys 60.

Mestra i cap d'una colla immensa de dones mallorquines que, a través del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, han tengut l'oportunitat de rebre'n l'exemple, el coratge i l'empenta, per romandre sempre a punt, al servei dels altres, de la manera millor possible. Amb ganes de deixar aquest món una mica millor d'així com l'hem trobat en nàixer!

Que descansi en pau, per a sempre, ella que n'ha sabut escampar a balquena i pertot arreu tan grans dosis!

1 comentari:

Bernadi ha dit...

Comunicat de premsa.

Dia 30 de Novembre a les 20’30 hores, a Ca’n Tapera, es celebrarà la 19ena edició dels Premis de la Fundació Maria Ferrer, - Premis Eladi Homs i Maria Ferret-. En el mateix acte es donaran els guardons del Premi de Fotografia de la Fundació i les distincions als seus col•laboradors.

Com a novetats, destacar la taula rodona composta per la Sra. Joana Maria March, el Sr. Cecili Buele, i Mossèn Josep Noguera, que ens parlaran de l’escoltisme d’avui amb visió de futur, i ho faran respectivament d’educació, país i fe.

Per altra banda i per primera vegada volem fer unes distincions a persones i entitats que han dipositat la confiança en la nostra Fundació. Aquest any els distingits son :

Ordre de la Companyia de Jesús. Per la confiança dipositada em la nostra Fundació, en la gestió de la finca denominada Son Serreta, al municipi d’ Artà, de la seva propietat.

Escuelas Pías. Padres Escolapios. Per la confiança dipositada en la nostra Fundació, en la gestió de la finca denominada Gatamoix, a Son Sant Martí, municipi d’Alcúdia,

Associació de Llibreters de Mallorca. Per haver-nos facilitat l’activitat “Lectura continuada”, el passat dia 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, i haver-nos integrat en la fira de les activitats del dia del Llibre .

A la Branca Ruta del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.. Per la seva tasca i col•laboració sempre desinteressada amb la nostra Fundació.


Per acabar, volem recordar que aquest any tl’edició dels premis té un significat especial: retre homenatge a na Maria Ferret, que va morir el passat diumenge dia 11 de Novembre a Barcelona. El món escolta dels Països Catalans ha perdut un gran referent.


Fundació Maria Ferret.