dimarts, 9 d’agost del 2016

Fòrum Mundial Teologia i Alliberament (FMTL), a l'FSM 2016 Montreal (1)

RESISTIR, ESPERAR, INVENTAR: 
UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE!

Del 8 al 13 d'agost de 2016, a la ciutat canadenca de Montreal, on se celebra el 12è Fòrum Social Mundial, s'hi ajunta també el 7è Fòrum Mundial Teologia i Allliberament.

A tots quatre punts cardinals d'arreu del món, persones i grups resisteixen fermament davant les pràctiques de dominació i d'explotació que afecten poblacions, territoris i el món vivent.

A la cruïlla entre teologia i camp d'acció, l'esperança d'alliberament encarna lluites i compromisos a favor de la llibertat, la justícia i la pau.

Com a totes les edicions anteriors del Fòrum Mundial Teologia i Alliberament, aquesta que n'és la setena també s'esdevé una trobada d'actrius i d'actors de moviments socio-polítics, i d'espiritualitats, que s'inventen un altre món possible. Es fan presents a aquest encontre internacional de solidaritat que representa el Fòrum Social Mundial 2016 a Montreal.

Als anys 60 i 70 del segle passat sorgeix una sensibilitat social nova i un paradigma teològic nou: la «Teologia de l'alliberament», a partir d'una situació de pobresa i de misèria percebudes clarament com un «clamor que puja al cel».

Cinquanta anys més tard, ens trobam davant d'un clamor no menys fort: el deteriorament climàtic, que es concreta en un conjunt ampli de deterioraments creixents.

Tot plegat justifica la necessitat d'una teologia «revolucionària», és a dir, que no sigui simplement reformista, que trenqui amb tots els pressuposts (paradigmes) tradicionals que ens han duit fins aquí on som ara i que ens han col·locat contra el Planeta.

S'hi justifica una Teologia Revolucionària de l'Ecoalliberament que proposi reformes / canvis / revolucions radicals a la religió, perquè el cristianisme deixi de ser una religió que ens allunya de les nostres arrels i ens duu a un món superior (segon pis).

S'hi justifica que s'intercanviïn idees i suggeriments operatius, perquè, 50 anys més tard, es desfermi una onada nova d'humanització, la «Teologia Revolucionària de l'Ecoalliberament»

Amb moltíssimes activitats a programar.