dilluns, 8 d’agost del 2016

La lluita independentista catalana, al Fòrum Social Mundial 2016, Montreal

El comitè sobre l'autodeterminació dels pobles , constituït dins el Fòrum Social Mundial 2016, dissabte 13 d'agost, a les 15 hores, dóna la paraula a JOAN GONZÁLEZ FABRA, membre del Consell nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), perquè tracti sobre «La lluita independentista catalana».

El Comitè sobre l'autodeterminació dels pobles, del Fòrum Social Mundial 2016 (Montreal), és una iniciativa de la Societat Sant Joan Baptista de Montreal i de la xarxa «Cap sur l’indépendance» 

Joan González Fabra és membre de les comissions econòmiques i d'activitats al territori i de la comissió política de l'ANC. De professió investigador químic, col·labora en un dels millors centres de recerca de Catalunya.

De l'11 al 13 d'agost, hi ha una sèrie d'activitats dedicades a les lluites del pobles pel dret a decidir per ells mateixos, dins el marc del Fòrum Social Mundial 2016, organitzades pel Comitè sobre l'autodeterminació dels pobles.

Aquestes conferències tenen la finalitat la presentació de diferents aspectes que marquen les lluites dels pobles minoritaris per la seva autodeterminació, en una perspectiva ciutadana. Ofereixen l'oportunitat d'intercanviar i de teixir lligams de solidaritat.

Autogestionat,  aquest Comitè arreplega militants d'organitzacions diverses: RCI, SSJB, Moviment Progressista per la Independència, Moviment Quebec Francès, L'ANC-Quebec, Xarxa internacional pels Drets col·lectius dels pobles, Cercle Cultural Català, Associació Amistat Quebec-Kabília, Comitè Passaport-Quebec, Senyera de la Família, Clan tradicional Mohawk de Kahnawake, i molts d'individus que segueixen de prop la situació dels pobles a la recerca de llibertat.