Mallorca, al Fòrum Social Mundial Dakar 2011

Aquesta darrera setmana del mes de gener de 2011, s'han fet passes considerables, encaminades a la participació mallorquina en la celebració de l'11 Fòrum Social Mundial que enguany se celebra a la ciutat senegalesa de Dakar.

D'una banda s'ha sabut que gairebé una dotzena de persones fan comptes de desplaçar-s'hi des de Mallorca, mentre d'altres, en un nombre cada cop més gran, s'apunten a participar-hi de manera directa emprant les noves tecnologies de la informació i la comunicació més interactives.

S'ha sabut, a través de FACEBOOK que representants de 4 entitats mallorquines, i d'altres a títol personal, es faran presents al campus de la Universitat de Dakar, entre el 6 i l'11 de febrer de 2011, on se celebra l'FSM Dakar 2011.

Mentrestant, entre persones i entitats delitoses d'atansar-se des de Mallorca a un esdeveniment social d'abast planetari com aquest, han sorgit iniciatives diverses que s'encaminen a fer que l'FSM 2011 no passi tan desapercebut a l'ila nostra com en altres edicions anteriors; i que, d'alguna manera, trobem la forma millor d'implicar-nos-hi.

S'ha elaborat un esbós de programa d'activitats que s'inicien el primer dia del Fòrum i acaben el darrer. Se'n poden trobar els detalls a la pàgina de DAKAR ESTÈS que s'ha obert enguany amb aquesta finalitat.

També se'n pot fer un seguimen més acurat, des de la mateixa pàgina web del Fòrum Social de Mallorca.

Entre d'altres activitats, s'hi despunten TRES VIDEOCONFERÈNCIES obertes amb Dakar,via skype ; DUES TAULES RODONES sobre el Fòrum Social Mundial Dakar 2011; i una sèrie d'ACTIVITATS LÚDICO-FESTIVES que ens poden ajudar a acostar aquests dos mons tan distints, tan distants i alhora tan semblants, com són ara Àfrica i Mallorca.

S'han començat, també, a recollir SIGNATURES d'un missatge que es vol fer arribar a l'organització internacional del Fòrum Social Mundial Dakar 2011, que diu així:

“PERQUÈ CADA UN DE NOSALTRES TENIM EL PODER DE GENERAR EL CANVI, UN CANVI DE CONSCIÈNCIA, UN CANVI DEL COR, UN CANVI EN EL MÓN... SIGNAM PER UN MÓN FET ENTRE TOTS I TOTES ON HI CAPIGUEM, HI MENGEM I HI TENGUEM UN LLOC PER VIURE I GAUDIR DE LA VIDA, SENSE FRONTERES NI DIVISIONS, ON ES RESPECTI LA DIGNITAT I LA VEU DE CADA HOME, DE CADA DONA, DE CADA INFANT, COM SI FÓSSIM UN DE SOL.” (Missatge a trametre des de Mallorca al Fòrum Social Mundial Dakar 2011)

Per a qualsevol aclariment, suggeriment, aportació, col·laboració... sobre aquest assumpte, hom pot adreçar-se a correu@forumsocialdemallorca.org