divendres, 27 d’abril del 2012

CGT en lluita per la llibertat!


LAURA LLIBERTAT!

La detenció, posada a disposició judicial i posterior empresonament de la nostra companya Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, recorden els mètodes de la Brigada Político Social dels antics i foscos temps del franquisme. Perquè no d'una altra manera es pot qualificar l'onada repressiva de detencions i empresonaments, per tot arreu de l'Estat, que s'està desenvolupant, i que tenen com a objectiu preferent el moviment sindical, tot i que es faci servir com a excusa els aïllats i molt sospitosos incidents de Barcelona, el dia de la Vaga General del passat 29 de març.

I com en els temps del franquisme, polítics, policies, fiscals i jutges esdevenen també ara eines de repressió social, tot en benefici dels beneficiaris de sempre, els qui treuen tallada grossa de la crisi, de les polítiques d'empobriment, del foment de l'atur, de les retallades de serveis bàsics, com la sanitat i l'educació, i de les reformes laborals que desmantellen qualsevol tipus de drets i de protecció social de la gent treballadora. No és casualitat que la detenció de la nostra companya coincidesqui amb la posada en marxa, per part del departament d'Interior de la Generalitat de CiU i Felip Puig, d'una pàgina web “de col·laboració ciutadana”, una eina grollera de xerrims i delators, com en els temps de la impunitat franquista, que feia servir la delació i la mentida, com a eines de repressió política.

Tampoc no és casualitat que la Vaga General del 29M, totalment pacífica, hagi provocat les ínfules franquistes del ministre de l'Interior espanyol, el “català” Jorge Fernández, tot anunciant canvis legals per a reprimir el que ells consideren “atemptats contra ordre públic” (de què us sona, tot això?). Aquests esdeveniments, després de la Vaga General, són en realitat la prova fidel de què la Vaga va tenir èxit. Si hagués estat un fracàs, no tindrien la necessitat de reprimir les veus dissidents.

En el fons, uns i altres intenten imposar una històrica reculada de les llibertats, personals i col·lectives, una volta enrere cap a la seva enyorada dictadura, que entenen necessària per a què regni l'única llibertat que volen: la del capital i la dels mercats. En mig d'un autèntic diluvi, un dia si i un altre també, de mesures antisocials i de brutals retallades, necessiten atemorir a la població, reprimint i criminalitzant el moviment sindical. Perquè, malgrat totes les seves misèries i contradiccions, i una vegada que quasi tot el ventall polític parlamentari està submís i sotmès al sistema, el sindicalisme continua essent la principal força social amb capacitat i potencial per plantar cara.

Ara ens han tocat a Laura, però ens han tocat a totxs. Perquè Laura som tots i totes. Volem la llibertat de Laura ja, i de totes les persones que han estat empresonades i imputades per oposar-se a la dictadura del capital. Aquesta policia repressora (què ironia que alguns duguin les quatre barres!), aquests polítics que fan la feina bruta i aquests jutges que avalen la repressió (mireu l'historial de la jutgessa que ha empresonat Laura) han de saber que han comès un error: han volgut reprimir i atemorir, però estan provocant solidaritat i resistència.

LLIBERTAT PER A LAURA,
I PER A TOTES LES PERSONES DETINGUDES PEL 29M

Pep Juárez,
secretari general de CGT-BALEARS.
26 d'abril de 2012.