diumenge, 29 d’abril del 2012

Enllaçats per la paraula, llegint durant 24 hores seguides (1): a can Alcover

"Enllaçats per la paraula", una iniciativa promoguda pel metge mallorquí, el doctor Carles Amengual, ha rebut el suport d'entitats diverses: l'Obra Cultural Balear, STEI-i, Assemblea de Mestres i Professors en Català, Jubilats per Mallorca, etc.

En què consisteix? En l'organització d'una activitat ben singular durant vuit capdesetmanes seguits. Ni més ni pus que la lectura continuada, durant vint-i-quatre hores seguides, de textos que tenguin a veure amb l'impuls, promoció i defensa de la llengua catalana, l'única llengua pròpia de les Illes Balears i Pitiüses.

La primera d'aquestes sessions maratonianes de lectura es fa al casal de Can Alcover. Comença a les 19 hores de divendres, 28 d'abril, i acaba l'endemà, dissabte, a la mateixa hora.

Les més d'una cinquantena de persones que hi han participat s'han repartit els torns de mitja hora, aproximadament, fent lectures tan diverses com les que es varen produir als moments inicials.

És el que recull el vídeo anterior, un aplec d'imatges i de veus enregistrades durant les tres primeres hores d'aquesta primera jornada, que és prevista que vagi seguida d'altres posteriors.

La propera trobada d'"Enllaçats per la paraula" està programada per a divendres que ve, dia 4 de maig, a la mateixa hora, al monestir de la Real.

Hi pot participar tothom que vulgui.
Millor si abans ho comunica prèviament a l'organització: Jaume Bonet Moll

A veure si dissabte que ve, al monestir de la Real, es duplica el nombre de persones que s'apunten a llegir durant una estona qualque text lliurement escollit i triat per a l'ocasió...