divendres, 27 de juliol del 2012

Micromecenes per a un macroprojecte cultural als Països Catalans

Quan manquen pocs dies perquè el COR JOVE DELS PAÏSOS CATALANS faci el seu concert d'enguany al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, divendres, 3 d'agost, a les 21:30 hores, ja se n'han posat a la venda les entrades, al preu de 10 € per cap.

A més d'aconseguir delitar-se amb la interpretació esplèndida del repertori que figura al programa, també es pot contribuir de forma voluntària al manteniment i sosteniment d'aquesta iniciativa cultural dels Països Catalans, nascuda a Mallorca l'any 2009, dins l'àmbit de la música, des de qualsevol racó dels territoris.

Qui no pugui assistir-hi i vulgui col·laborar-hi, en pot fet l'ingrés voluntari al compte de FORUM MUSICAE, preferentment abans del dia del concert: 2100 6816 01 0200004992 Serà molt ben acollit...

Gràcies a la labor infatigable de la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, Magdalena González i Crespí, i a la col·laboració dels directors Esteve Nabona i Salvador Brotons, tant el Cor Jove dels Països Catalans (Palma, 6 de juny de 2009) com l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (14 d'agost de 2004), un bon grapat de joves i al·lotes de tots els territoris, es dediquen a conèixer més a fons i a fer conèixer a molts indrets la música dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

En èpoques crítiques per la cultura, no queda altre camí que demanar la col·laboració de la gent que estima la llengua i la cultura catalanes, perquè s'avenguin a aportar-hi la seva contribució econòmica voluntària.

Sense aquesta col·laboració cívica, esdevé del tot impossible poder dur a terme una activitat cultural tan intensa com la que ha desplegat fins ara el Cor Jove i l'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans

Les institucions públiques, que abans de la crisi ja trobaven certes dificultats a l'hora de subvencionar-la, hores d'ara sembla que no volen ni sentir-ne a parlar...

El micromecenatge s'està imposant com a camí de sortida.

Molta de gent que aporta un poquet ha de permetre a aquesta joventut dels Països Catalans poder continuar el seu camí dins l'àmbit de la cultura pròpia a través de la música.

Tant de bo que aquest concert programat al Palau de la Música Catalana per al proper mes d'agost serveixi per a enfortir aquesta causa.

La joventut d'arreu dels Països Catalans es mereix de trobar-hi una sortida!