dijous, 3 de gener del 2013

VODAFONE no té nom, però té una barra!

Als inicis d'aquest Any Nou 2013, un cop més comprov en carn pròpia que el món que estam bastint és a les mans dels peixos grossos.

I que als petits, no ens queda cap altra sortida que haver de romandre-hi subjectes i submisos, arribant a perdre la condició de ciutadans respectables, tot i mantenir el delit de construir societats democràtiques i d'esbucar-hi comportaments caciquils.

Se la passen pel folre, aquella condició. Només miren i cerquen de traure'n el màxim profit econòmic possible, en qualsevol circumstància, de qualsevol client. Malgrat perdin davant juntes arbitrals de consum! No els importa. Se n'arriben a sortir tan bé, que fins i tot se'n beneficien, de les seves malifetes.

Se les saben totes i se les enginyen com sia, per tal de sortir-ne airosos. I ho aconsegueixen!

És el cas de l'empresa de telefonia, amb la qual m'estic enfrontant, com a client antic, des del passat dia 7 de desembre de l'any 2011, VODAFONE ESPAÑA S.A.U. (sense que ningú me n'hagi donat mai la cara ni el nom ni els llinatges!)

Els he guanyat amb un laude arbitral de la Junta Arbitral de Consum de les Illes Balears (Exp. Nº 690/12, 05-12-2012). Aquest organisme governamental es mostra favorable a la meva reclamació, perquè considera que l'incompliment del contracte per part de VODAFONE m'ha produït un perjudici econòmic i moral, la compensació del qual estima que ha de ser monetària.

Estableix que VODAFONE m'ha de “compensar adequadament” i reemborsar-me 420 euros per haver incomplit uns contractes i haver actuat de manera negligent.

Una minúcia, que ni tan sols arriba a la meitat de la quantitat que jo havia sol·licitat finalment. Però no hi fa res, com a peix petit he guanyat davant d'un peix gros i el 31 de desembre de 2012 m'ingressaven al compte corrent la quantitat esmentada.

He guanyat, certament, però tanmateix he de comprovar que aquestes empreses de telefonia ens xuclen fins allà on poden. Fins i tot quan es veuen obligades a haver de pagar “sancions” per incompliment de contractes, ho saben camuflar tan bé que ho dissimulen amb una “transferència bancària" d'un abonament per un import de 420,00 euros “com a rectificació de les factures referenciades”. I sense que hi aparegui cap nom: només una xifra!

Valga'm déus quina astúcia més prepotent!
Així i tot, encara no serem capaços d'enviar-les a porgar fum!

Ens hi tenen i mantenen ben aglapits...!
Per allà on no dic.
Sense nom i amb quina barra!