dimecres, 19 de setembre del 2012

Dia mundial contra la malaltia d'alzhèimer

Avui capvespre hem assistit a la conferència excel·lent que ha fet al Club Diario de Mallorca el doctor Guillem Amer, neuròleg de l'Hospital Universitari de Son Espases. Ha tractat d'"Allò que cal saber sobre la malaltia d'alzheimer".

Amb una claredat magistral en l'exposició, el doctor Amer ens ha il·lustrat sobre el procés que segueix aquesta malaltia degenerativa, els avanços tècnics i científics que s'estan duent a terme, les mancances i defectes d'una atenció mèdica amb recursos insuficients, etc.

S'acosta la celebració del DIA MUNDIAL CONTRA LA MALALTIA D'ALZHEIMER que es fa cada any arreu del Planeta el 21 de setembre, amb la finalitat de fer front a l'impacte d'aquesta malaltia damunt de pacients i familiars afectats més directament.

L'Associació de Familiars d'Alzheimer de Mallorca -AFAM-, amb aquest motiu,organitza una sèrie d'activitats que s'orienten cap a l'estimulació cognitiva de persones malaltes d'alzheimer i d'altres demències lleus-moderades.

Esdevé una passa primera per contribuir a millorar substancialment la qualitat de vida d'aquestes persones i per evitar-ne alhora l'aïllament social i emocional.

També ofereix una atenció psicosocial a familiars i persones de l'entorn cuidador, atenent així les demandes d'aquest col·lectiu.

Dia 28 de setembre, a les 20:30 hores, al Club Militar es Fortí, al preu de 30 €, n'organitza el Sopar benèfic anual, com un dels actes commemoratius del Dia Mundial contra l'Alzheimer.

Malaltia neurodegenerativa terrible que s'està convertint en l'epidèmia veritable del segle XXI, els efectes nefasts de a qual pateix, directament o indirecta, gran part de les societats occidentals desenvolupades.

Tot al llarg del mes de setembre es realitzen una sèrie d'activitats i campanyes de sensibilització de la patologia de l'alzheimer:

  • Xerrada del doctor Guillem Amer sobre "Els indicies de la demència. Claus per a un bon diagnòstic", a la seu d'AFAM (carrer de Rector Petro, 27 baixos - La Soledat), dimecres 19 de setembre, a les 17 hores. L'assistència i l'entrada és gratuïta, per a tothom que vulgui acudir-hi.
  • Concert de la Banda militar de Balears, a l'església de la Soledat, a les 11:00 hores de dijous, 20 de setembre. L'entrada també és oberta a tothom i gratuïta.
  • Sopar benèfic al Club Militar es Fortí, a les 20:30 hores, divendres 28 de setembre, al preu de 30 €.

La presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Mallorca, Francisca Servera Baño convida tothom a participar-hi.